DARŽOVIŲ SULTINYS

45 min.
1 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Kruasanas su varške ir špinatais
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 3 skiltelės, česnakas
  • 200 g šitakio grybai
  • 5 g druska
  • čiobrelis
  • lauro lapai
  • 30 g pomidorų pasta
  • 1,5 l vanduo
  • petražolių kotai
  • petražolės

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Į keptuvę pilkite aliejaus, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais smulkintas morkas, patraiškytas česnako skilteles ir kepkite.
  2. Daržovėms kiek suminkštėjus įdėkite šitakio grybus ir toliau kepkite.
  3. Pagardinkite druska, įdėkite kelias čiobrelio šakeles, kelis lauro lapus, pomidorų pastos, išmaišykite ir kepkite, kol ingredientai suminkštės.
  4. Į puodą pilkite vandens, įmeskite petražolių kotus ir uždengę dangtį palikite virti 30 minučių.
  5. Išvirusią sriubą nukoškite per sietelį.
  6. Sultinio pilkite į lėkštę, puoškite smulkintais petražolių lapeliais.
  7. Prie sultinio patiekite „Mantinga“ kruasanų su špinatais ir varške.