GARDUSIS SUMUŠTINIS SU VIŠTIENA

15 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Į keptuvę pilkite aliejaus ir dėkite kepti vištienos krūtinėlę. Užberkite druskos ir pipirų. Apverskite krūtinėlę, įdėkite sviesto. Ištirpusiu juo aplaistykite mėsą.
  2. Krūtinėlę dėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite 10 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai išimsite, leiskite atvėsti ir supjaustykite riekelėmis.
  3. Kol kepa, majonezą sumaišykite su kario prieskoniais.
  4. Svogūną supjaustykite žiedais, išskirstykite juos. Saliero stiebą – griežinėliais. Čili pipirą – taip pat.
  5. Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau, o kiekvieną pusę – išilgai.
  6. Apatinę batono pusę patepkite majonezo padažu, dėkite salotų lapus, svogūnų žiedus, saliero gabalėlius ir vištienos krūtinėlės riekeles. Viršų patepkite majonezo padažu, užtarkuokite kietojo sūrio ir uždėkite antrą batono pusę.
  7. Suvynioję sumuštinį į kepimo popierių lengviau perpjausite perpus ar į kelias dalis.