SUMUŠTINIS SU PUPELĖMIS IR ŠONINĖS SKREBUČIAIS

15 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Tamsi itališka duona CIABATTA
  • 100 g šoninės
  • 1 vnt. raudonasis svogūnas
  • 1 vnt. saldžioji paprika
  • 2 česnako skiltelės
  • 200 g juodųjų pupelių
  • 1 a.š. kuminas
  • 10 g sezamų pasta
  • 150 g maskarponės kremas
  • druska
  • pipirai
  • ridikėliai papuošimui
  • kalendra papuošimui

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Šoninę supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais, saldžiąją papriką (pašalinę sėklas) – žiedeliais.
  2. Keptuvėje apkepkite šoninę. Išimkite, ten pat sudėkite kepti svogūną, papriką, smulkintą česnaką. Bebaigiant kepti užbarstykite pipirų, druskos, supilkite skardinę juodųjų pupelių, išmaišykite. Užberkite kumino, įdėkite sezamų pastos, išmaišykite.
  3. Čiabatą 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Iškepusią ir kiek pravėsusią perpjaukite perpus išilgai.
  4. Ant čiabatos apatinės dalies konditeriniu švirkštu tolygiai išspauskite maskarponės kremo, ant jo dėkite pupelių ir daržovių masės, išdėliokite šoninės skrebučius ir papuoškite smulkiai pjaustytais ridikėliais bei kalendros lapeliais.