DESERTAS SU SLUOKSNIUOTA TEŠLA
20 min.
1 - 1
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais
- 2 šaukštų miltų
- 1 lapelio tešlos
- 200 ml grietinėlės
- 2 šaukštų maskarponės sūrio
- 1 žaliosios citrinos
- 2 šaukštų braškių sirupo
- 1 saujos gervuogių
- 1 saujos šilauogių
- 1 šaukšto auksaspalvio sirupo
- 1 šaukšto miltelinio cukraus
- 3–4 mėtų lapelių
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Ant stalo pabarstykite miltų, dėkite MANTINGA tešlą ir ją supjaustykite trikampio formos juostelėmis, sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–12 min.
- Į maišymo indą supilkite grietinėlę, maskarponės sūrį, išspauskite 1 žaliosios citrinos sultis, pilkite braškių sirupą. Viską plakite iki vientisos ir standžios konsistencijos.
- Į norimą indą sudėkite gervuoges bei šilauoges, užpilkite sirupu, įdėkite miltelinio cukraus ir maišykite tol, kol uogos pasidengs.
- Į lėkštę dėkite tešlą, maskarponės kremą, uogas ir papuoškite mėtų lapeliais.