DESERTAS SU SLUOKSNIUOTA TEŠLA

20 min.
1 - 1

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 lapelio tešlos
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų maskarponės sūrio
  • 1 žaliosios citrinos
  • 2 šaukštų braškių sirupo
  • 1 saujos gervuogių
  • 1 saujos šilauogių
  • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo
  • 1 šaukšto miltelinio cukraus
  • 3–4 mėtų lapelių

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Ant stalo pabarstykite miltų, dėkite MANTINGA tešlą ir ją supjaustykite trikampio formos juostelėmis, sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–12 min.
  2. Į maišymo indą supilkite grietinėlę, maskarponės sūrį, išspauskite 1 žaliosios citrinos sultis, pilkite braškių sirupą. Viską plakite iki vientisos ir standžios konsistencijos.
  3. Į norimą indą sudėkite gervuoges bei šilauoges, užpilkite sirupu, įdėkite miltelinio cukraus ir maišykite tol, kol uogos pasidengs.
  4. Į lėkštę dėkite tešlą, maskarponės kremą, uogas ir papuoškite mėtų lapeliais.