KARŠTAS UOGŲ PADAŽAS IR PYRAGĖLIS
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Mažas varškinis pyragėlis
- 40 g spanguolių;
- 5 g imbiero;
- 20 g cukraus;
- 10 g vyšnių likerio.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Varškinį pyragėlį kepti iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–18 min; Imbierą nuvalyti, nuplauti ir sutarkuoti;
- Prikaistuvyje likerį kartu su imbieru užvirti ir nugarinti 70 % masės;
- Sudėti spanguoles, cukrų, užvirti ir sumažinus kaitrą troškinti 10–15 min;
- Gautą masę sutrinti iki vientisos konsistencijos ir įpilti į padažinę;
- Patiekimas: iškeptą pyragėlį patiekti su karštu uogų padažu.