APKEPAS SU JŪROS LYDEKA

45 min.
1 - 3

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Keptuvėje išlydikite sviestą ir apkepkite jūros lydeką. Iškepusią jūros lydeką perkelkite į kepimo indą skirtą orkaitei.
  2. Tolygiai paskleiskite. Į keptuvę kurioje kepė žuvis, sudėkite pjaustytas morkas ir porus, paskrudinkite 5 minutes.
  3. Įdėkite žaliojo kario pasta ir gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais ir nugarinkite padažą, kol sutirštės apie 10 minučių. Į pabaigą suberkite šaldytus žirnius.
  4. Gautą padažą dėkite ant žuvies ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite tešlą. Prasiekite su kočėlu, kad uždarytu kraštus. Patepkite kiaušinio plakiniu. Peiliu per visą plotą išraižykite rombus.
  5. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.