APKEPAS SU JŪROS LYDEKA
45 min.
1 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
- 1 morka
- 100 g poras
- 250 g jūros lydeka
- 50 g sviestas
- 20 g žalioji kario pasta
- 120 ml grietinėlė
- 60 g šaldyti žirneliai
- 1 kiaušinio trynys
- Druska ir pipirai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Keptuvėje išlydikite sviestą ir apkepkite jūros lydeką. Iškepusią jūros lydeką perkelkite į kepimo indą skirtą orkaitei.
- Tolygiai paskleiskite. Į keptuvę kurioje kepė žuvis, sudėkite pjaustytas morkas ir porus, paskrudinkite 5 minutes.
- Įdėkite žaliojo kario pasta ir gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais ir nugarinkite padažą, kol sutirštės apie 10 minučių. Į pabaigą suberkite šaldytus žirnius.
- Gautą padažą dėkite ant žuvies ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite tešlą. Prasiekite su kočėlu, kad uždarytu kraštus. Patepkite kiaušinio plakiniu. Peiliu per visą plotą išraižykite rombus.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.