AVINŽIRNIŲ HUMUSAS
25 min.
1 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- Alyvuogių aliejaus 5 v. š.
- Virtų avinžirnių 250 g
- Česnako 2 skiltelės
- Citrinos sulčių 0.5 vnt.
- Žaliųjų alyvuogių 3 v. š.
- Vandens 2 v. š.
- Maltų kumino sėklų 0.5 a. š.
- Petražolių 2 šakelės
- Druskos žiupsnelis
- Juodųjų pipirų žiupsnelis
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir likusius ingredientus sutrinkite iki vientisos masės.
- Patiekite dubenėlyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.
- MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min. Patiekite humusą su šilta duonele.