AVINŽIRNIŲ HUMUSAS

25 min.
1 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
  • Alyvuogių aliejaus 5 v. š.
  • Virtų avinžirnių 250 g
  • Česnako 2 skiltelės
  • Citrinos sulčių 0.5 vnt.
  • Žaliųjų alyvuogių 3 v. š.
  • Vandens 2 v. š.
  • Maltų kumino sėklų 0.5 a. š.
  • Petražolių 2 šakelės
  • Druskos žiupsnelis
  • Juodųjų pipirų žiupsnelis

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. 4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir likusius ingredientus sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Patiekite dubenėlyje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite juodųjų pipirų.
  3. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min. Patiekite humusą su šilta duonele.