BAZILIKŲ IR SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ UŽTEPĖLĖ

25 min.
2 - 4

REIKIA TURĖTI:

  • Itališka duona CIABATTA
  • Žaliosios citrinos sulčių 0.5 vnt.
  • Saulėje džiovintų pomidorų 5 v.š
  • Lazdynų riešutų 100 g
  • Česnako 2 skiltelės
  • Alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Saujos bazilikų

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. 1. Saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis, česnaką,riešutus, bazilikus, druską, alyvuogių aliejų, pipirus sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. MANTINGA itališką duoną "CIABATTA" kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
  3. 3. Duoną išėmus ir orkaitės supjaustyti riekelėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir keptuvėje apskrudinti iš abiejų pusių.
  4. 4. Patiekite su šilta duonele, padekoruokite su pjaustytais džiovintais pomidorais ir baziliko šakele.