BAZILIKŲ IR SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ UŽTEPĖLĖ
25 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Itališka duona CIABATTA
- Žaliosios citrinos sulčių 0.5 vnt.
- Saulėje džiovintų pomidorų 5 v.š
- Lazdynų riešutų 100 g
- Česnako 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Saujos bazilikų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- 1. Saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis, česnaką,riešutus, bazilikus, druską, alyvuogių aliejų, pipirus sutrinkite iki vientisos masės.
- 2. MANTINGA itališką duoną "CIABATTA" kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
- 3. Duoną išėmus ir orkaitės supjaustyti riekelėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir keptuvėje apskrudinti iš abiejų pusių.
- 4. Patiekite su šilta duonele, padekoruokite su pjaustytais džiovintais pomidorais ir baziliko šakele.