BRUSKETA SU PIEVAGRYBIAIS
20 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Tamsi itališka duona CIABATTA
- 1 paprikos
- 100 g rudųjų pievagrybių
- 2 skiltelių česnako
- 3 šaukštų aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 4–5 baziliko lapelių
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Paprikas supjaustykite juostelėmis, pievagrybius bei česnakų skilteles – griežinėliais. Viską sudėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, kepkite, kol daržovės suminkštės bei apskrus.
- MANTINGA tamsią itališką čiabatą kepkite 200 °C temp. orkaitėje 10 min. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti.
- Čiabata supjaustykite riekelėmis, dėkite keptus pievagrybius su paprikomis ir papuoškite baziliko lapeliais.