BRUSKETA SU PIEVAGRYBIAIS

20 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • 1 paprikos
  • 100 g rudųjų pievagrybių
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 4–5 baziliko lapelių

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, pievagrybius bei česnakų skilteles – griežinėliais. Viską sudėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, kepkite, kol daržovės suminkštės bei apskrus.
  2. MANTINGA tamsią itališką čiabatą kepkite 200 °C temp. orkaitėje 10 min. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti.
  3. Čiabata supjaustykite riekelėmis, dėkite keptus pievagrybius su paprikomis ir papuoškite baziliko lapeliais.