ČIABATOS UŽKANDIS

15 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Tamsi itališka duona CIABATTA
  • 100 g fetos sūris
  • 501 g špinatai
  • 3 kiaušiniai
  • 2 g džiovintas raudonėlis
  • 3 g pipirai
  • 3 g druska
  • 10 g sviestas
  • 20 g kietasis sūris
  • petražolės papuošimui
  • granatų sėklos papuošimui

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. „Mantinga“ tamsią itališką čiabatos duoną supjaustykite 1,5–2 centimetrų riekelėmis. Išpjaukite iš vidaus minkštimą – šį panaudokite kitiems patiekalams.
  2. Kiaušinius išplakite su pipirais, druska ir raudonėliu.
  3. Keptuvėje ant sviesto apkepkite duonos riekeles iš abiejų pusių. Tada į riekelės vidų dėkite žiupsnelį kietojo sūrio.
  4. Ant viršaus uždėkite smulkiai pjaustytų špinatų, kelis fetos sūrio gabaliukus ir užpilkite kiaušinių plakinio. Kepkite 5 minutes.
  5. Patiekdami puoškite petražolės lapeliais ir granatų sėklomis.