DARŽOVIŲ SULTINYS
45 min.
1 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Kruasanas su varške ir špinatais
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 3 skiltelės, česnakas
- 200 g šitakio grybai
- 5 g druska
- čiobrelis
- lauro lapai
- 30 g pomidorų pasta
- 1,5 l vanduo
- petražolių kotai
- petražolės
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Į keptuvę pilkite aliejaus, suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais smulkintas morkas, patraiškytas česnako skilteles ir kepkite.
- Daržovėms kiek suminkštėjus įdėkite šitakio grybus ir toliau kepkite.
- Pagardinkite druska, įdėkite kelias čiobrelio šakeles, kelis lauro lapus, pomidorų pastos, išmaišykite ir kepkite, kol ingredientai suminkštės.
- Į puodą pilkite vandens, įmeskite petražolių kotus ir uždengę dangtį palikite virti 30 minučių.
- Išvirusią sriubą nukoškite per sietelį.
- Sultinio pilkite į lėkštę, puoškite smulkintais petražolių lapeliais.
- Prie sultinio patiekite „Mantinga“ kruasanų su špinatais ir varške.