FILO TEŠLOS KREPŠELIAI SU RIEŠUTAIS
20 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Filo tešla
- lydytas sviestas
- 100 g riešutų ir džiovintų vaisių mišinys
- 40 g skrudintos kokosų drožlės
- 10 ml vanilės ekstraktas
- 50 ml medus
- cinamonas, žiupsnelis
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- 3 „Mantinga“ Filo tešlos sluoksnius pertepkite lydytu sviestu ir supjaustykite gabaliukais (maždaug 10–15 cm viena kraštinė).
- Keksiukų keptuvę apverskite ir išdėliokite Filo tešlos lakštelius taip, kad gautumėte krepšelių formą.
- Apspauskite tešlos karštelius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
- Riešutus ir džiovintus vaisius pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su skrudintomis kokosų drožlėmis, vanilės ekstraktu, medumi ir cinamonu. Gerai išsukite.
- Iškepusius Filo tešlos krepšelius pripildykite riešutų ir džiovintų vaisių įdaru ir patiekite.