FILO TEŠLOS KREPŠELIAI SU RIEŠUTAIS

20 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Filo tešla
  • lydytas sviestas
  • 100 g riešutų ir džiovintų vaisių mišinys
  • 40 g skrudintos kokosų drožlės
  • 10 ml vanilės ekstraktas
  • 50 ml medus
  • cinamonas, žiupsnelis

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. 3 „Mantinga“ Filo tešlos sluoksnius pertepkite lydytu sviestu ir supjaustykite gabaliukais (maždaug 10–15 cm viena kraštinė).
  2. Keksiukų keptuvę apverskite ir išdėliokite Filo tešlos lakštelius taip, kad gautumėte krepšelių formą.
  3. Apspauskite tešlos karštelius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
  4. Riešutus ir džiovintus vaisius pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su skrudintomis kokosų drožlėmis, vanilės ekstraktu, medumi ir cinamonu. Gerai išsukite.
  5. Iškepusius Filo tešlos krepšelius pripildykite riešutų ir džiovintų vaisių įdaru ir patiekite.