GARDUSIS SUMUŠTINIS SU VIŠTIENA
15 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su grūdais ir sėklomis MEDOMI
- 1 vištienos krūtinėlė
- 80 g majonezas
- 10 g kario milteliai
- 20 g salierų stiebas
- 1 vnt. čili pipiras
- salotų lapai
- aliejus kepimui
- druska ir pipirai
- 20 g sviestas
- 1 raudonasis svogūnas
- 30 g kietasis sūris
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Į keptuvę pilkite aliejaus ir dėkite kepti vištienos krūtinėlę. Užberkite druskos ir pipirų. Apverskite krūtinėlę, įdėkite sviesto. Ištirpusiu juo aplaistykite mėsą.
- Krūtinėlę dėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite 10 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai išimsite, leiskite atvėsti ir supjaustykite riekelėmis.
- Kol kepa, majonezą sumaišykite su kario prieskoniais.
- Svogūną supjaustykite žiedais, išskirstykite juos. Saliero stiebą – griežinėliais. Čili pipirą – taip pat.
- Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau, o kiekvieną pusę – išilgai.
- Apatinę batono pusę patepkite majonezo padažu, dėkite salotų lapus, svogūnų žiedus, saliero gabalėlius ir vištienos krūtinėlės riekeles. Viršų patepkite majonezo padažu, užtarkuokite kietojo sūrio ir uždėkite antrą batono pusę.
- Suvynioję sumuštinį į kepimo popierių lengviau perpjausite perpus ar į kelias dalis.