KANADIETIŠKAS MĖSOS PYRAGAS TOURTIÈRE

60 min.
3 - 5

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais
  • Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais;
  • 1 kg maltos kiaulienos;
  • 500 g maltos veršienos;
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • ½ puodelio verdančio vandens;
  • 1 plakto kiaušinio;
  • 1 šaukšto bulvių krakmolo;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • Druskos, pipirų, cinamono pagal skonį;
  • Gali prireikti maltų džiūvėsėlių

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C laipsnių; Keptuvėje išlydykite sviestą ir kelias minutes pakepinkite svogūną;
  2. Sudėkite mėsą ir pakepinkite maišydami, kol dings raudona spalva, apie 10 minučių;
  3. Supilkite karštą vandenį, druską ir pipirus, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepinkite apie 20 minučių;
  4. Tuo tarpu kepimo inde išklokite tešlą taip, kad būtų galima sudėti įdarą, o po to su kitu tešlos lapu indą uždengti;
  5. Į mėsą įdėkite cinamono pagal skonį. Išmaišykite, jei trūksta tirštumo, įdėkite džiūvėsėlių; Taip pat įberkite šaukštą krakmolo, išmaišykite ir atvėsinkite;
  6. Sudėkite mėsą ant tešlos į kepimo indą. Iš viršaus suspausdami kraštelius užlipdykite antrą tešlos lapą. Viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite nedidelių skylučių;
  7. Kepkite pyragą orkaitėje apie 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 180°C laipsnių ir kepkite 25–30 minučių, kol pyragas įgaus aukso spalvą;
  8. Ištraukę palaikykite 5 minutes ir patiekite pjaustydami kaip tortą.