KEPTOS KREVETĖS SU BROKOLIAIS
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- česnako 2 skiltelės
- apvirtų brokolio galvučių 4 vnt.
- krapų 0.5 saujos
- alyvuogių aliejaus (kepimui) 3 v. š.
- krevečių 6 vnt.
- sviesto 50 g
- žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
- Česnaką supjaustykite griežinėliais, brokolius – pusiau, krapus susmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę dėkite krevetes, česnakus, brokolius.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Įdėkite sviesto, krapų, pagardinkite druska bei pipirais ir leiskite pasitroškinti 2–3 min. Patiekite su česnakinio batono riekelėmis