LAŠIŠOS SRIUBA
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- lašišos filė 400 g
- vidutinės morkos 1 vnt.
- česnako 3 skiltelės
- bulvių 1 vnt.
- vidutinio svogūno 1 vnt.
- alyvuogių aliejaus 1 v. š.
- vandens 1 l
- druskos žiupsnelis
- juodųjų pipirų žiupsnelis
- grietinėlės 100 ml
- smulkintų krapų 1 sauja
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. 10–12 min.
- Lašišos filė nuimkite nuo odos ir supjaustykite kubeliais. Morką, bulves, česnakus ir svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
- Apskrudus daržovėms dėkite lašišą pjaustytą kubeliais ir apkepinkite.
- Pilkite vandenį ir dėkite druską bei pipirus.
- Virkite apie 30 min. Išvirus sriubai pilkite grietinėlę ir sudėkite krapus.
- Lašišos sriubą užvirinkite ir patiekite su prancūzišku batonu.