MANGŲ IR KARAMELĖS PYRAGAS

45 min.
1 - 3

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros kaitinkite cukrų, kol pradės tirpti ir pasidarys tamsiai rudos spalvos, tada įmaišykite sviestą ir jį maišydami ištirpinkite, pilkite grietinėlę, būkite atsargūs, kad karamelė neprabėgtų pro viršų ir jūsų nenudegintu.
  2. Paskutiniu momentu kai viska gerai susimaišė įberkite meduolių prieskonius ir gerai išmaišykite.
  3. Į karamelę merkite lazdelėmis supjaustytus mangus, dėliokite juos ratu ir gerai paspauskite, kad visi mangai būtų pasidenge karamele. Ant viršaus uždėkite tešlos lakštą, kraštus užlenkite į vidų. Patepkite paviršių kiaušinio plakiniu.
  4. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti, ant keptuvės viršaus uždėkite padėklą kuriame serviruosite pyragą ir atsargiai apverskite.
  5. Užbaikite mangų ir karamelės pyragą su tarkuota laimo žievele ir mėgaukitės.