„MORKYTĖS“ – SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS UŽKANDIS SU KIAUŠINIO UŽTEPĖLE

25 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Pamiltuokite stalą ir pakočiokite „Mantinga“ sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis ir šiomis apsukite iš folijos susuktus piltuvėlio formos vamzdelius. Kraštą užspauskite.
  2. Vamzdelius aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
  3. Kiaušinius virkite 10 minučių, atvėsinkite perkėlę į šaltą vandenį. Nulupkite.
  4. Kiaušinius sudėkite į indą, ten pat įdėkite garstyčių, majonezo, paprikos, druskos, pipirų ir bulvių trintuvu sutrinkite.
  5. Iškepusius vamzdelius pripildykite kiaušinio įdaro ir viršų puoškite petražolės lapeliu – štai ir „morkytė“.