„MORKYTĖS“ – SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS UŽKANDIS SU KIAUŠINIO UŽTEPĖLE
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- kiaušinio plakinys
- 3 kiaušiniai
- 20 g dižono garstyčios
- 60 g majonezas
- 2 g rūkyta malta paprika
- druska ir pipirai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Pamiltuokite stalą ir pakočiokite „Mantinga“ sluoksniuotos tešlos lakštą. Tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis ir šiomis apsukite iš folijos susuktus piltuvėlio formos vamzdelius. Kraštą užspauskite.
- Vamzdelius aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
- Kiaušinius virkite 10 minučių, atvėsinkite perkėlę į šaltą vandenį. Nulupkite.
- Kiaušinius sudėkite į indą, ten pat įdėkite garstyčių, majonezo, paprikos, druskos, pipirų ir bulvių trintuvu sutrinkite.
- Iškepusius vamzdelius pripildykite kiaušinio įdaro ir viršų puoškite petražolės lapeliu – štai ir „morkytė“.