PIEVAGRYBIŲ SRIUBA
30 min.
2 - 1
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- 2 MANTINGA prancūziškų batonų su česnakinio sviesto įdaru
- 2 morkos
- 1 svogūno
- 4 šaukštų aliejaus
- 1 česnako skiltelės
- 400 g pievagrybių
- 2 saliero stiebų
- Keleto šakelių čiobrelių
- 400 ml daržovių sultinio
- 100 ml grietinėlės
- 1 saujos krapų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
- Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais, svogūną – stambesniais kubeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę ar puodą, dėkite česnaką, kai daržovės šiek tiek suminkštės sudėkite pievagrybius.
- Supjaustykite saliero stiebus stambiais griežinėliais ir dėkite kepti kartu. Sudėkite čiobrelio šakeles ir troškinkite, kol daržovės pasidarys minkštos.
- Supilkite daržovių sultinį bei grietinėlę ir patroškinkite. Daržoves sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
- Sriubą papuoškite krapų šakelėmis ir patiekite su prancūzišku batonu.