PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

30 min.
2 - 1

REIKIA TURĖTI:

  • Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
  • 2 MANTINGA prancūziškų batonų su česnakinio sviesto įdaru
  • 2 morkos
  • 1 svogūno
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 400 g pievagrybių
  • 2 saliero stiebų
  • Keleto šakelių čiobrelių
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 saujos krapų

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
  2. Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais, svogūną – stambesniais kubeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę ar puodą, dėkite česnaką, kai daržovės šiek tiek suminkštės sudėkite pievagrybius.
  3. Supjaustykite saliero stiebus stambiais griežinėliais ir dėkite kepti kartu. Sudėkite čiobrelio šakeles ir troškinkite, kol daržovės pasidarys minkštos.
  4. Supilkite daržovių sultinį bei grietinėlę ir patroškinkite. Daržoves sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
  5. Sriubą papuoškite krapų šakelėmis ir patiekite su prancūzišku batonu.