PIEVAGRYBIŲ SRIUBA SU ITALIŠKA DUONA DOMIPAN

40 min.
2 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Itališka duona DOMIPAN
  • Sriubai reikės: 2 skiltelės česnako;
  • 2 didelis raudonas svogūnas;
  • 100 g basmati ryžių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pievagrybių;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • druskos ir pipirų;
  • saujos čiobrelių;
  • Duonos skrebučiams:
  • 50 g pievagrybių;
  • 1 obuolio;
  • 1 citrinos;
  • 50 g tarkuoto sūrio;
  • saujelės graikinių riešutų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • Itališkos duonos DOMIPAN;
  • saujos šviežių petražolių.

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Sriubai pasiruošiame ingredientus. Susmulkinami pievagrybiai, svogūnai ir čiobreliai ir pakepinami aliejuje;
  2. Pasiruošiame duonos skrebučius. Duona apskrudinama keptuvėje, patrinama česnaku, o ant viršaus sudėliojami pjaustyti pievagrybiai, pabarstoma sūriu;
  3. Duona su grybais pakepama orkaitėje kol ištirpsta sūris; Ant viršaus dedame pjaustytus obuolius, kuriuos apšlakstome citrinos sultimis;
  4. Skrebutis patiekiamas prie sriubos. Sriuba prieš patiekiant, papuošiama grietinėle ir petražolėmis.