PIEVAGRYBIŲ SRIUBA SU ITALIŠKA DUONA DOMIPAN
40 min.
2 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Itališka duona DOMIPAN
- Sriubai reikės: 2 skiltelės česnako;
- 2 didelis raudonas svogūnas;
- 100 g basmati ryžių;
- 200 ml grietinėlės;
- alyvuogių aliejaus;
- pievagrybių;
- 1 l vištienos sultinio;
- druskos ir pipirų;
- saujos čiobrelių;
- Duonos skrebučiams:
- 50 g pievagrybių;
- 1 obuolio;
- 1 citrinos;
- 50 g tarkuoto sūrio;
- saujelės graikinių riešutų;
- 1 skiltelės česnako;
- Itališkos duonos DOMIPAN;
- saujos šviežių petražolių.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Sriubai pasiruošiame ingredientus. Susmulkinami pievagrybiai, svogūnai ir čiobreliai ir pakepinami aliejuje;
- Pasiruošiame duonos skrebučius. Duona apskrudinama keptuvėje, patrinama česnaku, o ant viršaus sudėliojami pjaustyti pievagrybiai, pabarstoma sūriu;
- Duona su grybais pakepama orkaitėje kol ištirpsta sūris; Ant viršaus dedame pjaustytus obuolius, kuriuos apšlakstome citrinos sultimis;
- Skrebutis patiekiamas prie sriubos. Sriuba prieš patiekiant, papuošiama grietinėle ir petražolėmis.