PRANCŪZIŠKO SKREBUČIO APKEPAS

44 min.
2 - 4

REIKIA TURĖTI:

  • Maža KAIMIŠKA prancūziška duona
  • 1 ar 2 prancūziški MANTINGA batonai (BAGUETTE);
  • 7 kiaušiniai (kambario temperatūros);
  • 50 g cukraus;
  • 3 stiklinės pieno;
  • 1 stiklinė liesos grietinėlės;
  • 1 v.š. cinamono;
  • 1 a.š. tarkuoto muskato riešuto;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 0,5 stiklinės razinų ar riešutų (rinkitės ką mėgstate)

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Kepimo indą ištepkite sviestu ir padėkite į šalį. Dideliame inde išplakite kiaušinius, supilkite pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberkite cukrų, cinamoną, muskato riešutą, druską – viską gerai išmaišykite;
  2. Į kepimo indą pilkite suplakto mišinio po ¾ stiklinės, tada dėkite batono kubelius ir užberkite razinų ar riešutų. Taip tęskite iki tol, kol užsipildys pilnas kepimo indas;
  3. Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve kelias valandas arba per naktį;
  4. Nuimkite plėvelę, orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros ir kepkite apkepą 25-30 minučių kol gražiai pagels. Iškepus šiek tiek atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra ar užpilkite klevų sirupo