PRANCŪZIŠKO SKREBUČIO APKEPAS
60 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Maža kaimiška prancūziška duona
- 1 ar 2 prancūziški MANTINGA batonai (BAGUETTE);
- 7 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 50 g cukraus;
- 3 stiklinės pieno;
- 1 stiklinė liesos grietinėlės;
- 1 v.š. cinamono;
- 1 a.š. tarkuoto muskato riešuto;
- 0,5 a.š. druskos;
- 2 a.š. vanilės ekstrakto;
- 0,5 stiklinės razinų ar riešutų (rinkitės ką mėgstate)
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Kepimo indą ištepkite sviestu ir padėkite į šalį. Dideliame inde išplakite kiaušinius, supilkite pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberkite cukrų, cinamoną, muskato riešutą, druską – viską gerai išmaišykite;
- Į kepimo indą pilkite suplakto mišinio po ¾ stiklinės, tada dėkite batono kubelius ir užberkite razinų ar riešutų. Taip tęskite iki tol, kol užsipildys pilnas kepimo indas;
- Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve kelias valandas arba per naktį;
- Nuimkite plėvelę, orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros ir kepkite apkepą 25-30 minučių kol gražiai pagels. Iškepus šiek tiek atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra ar užpilkite klevų sirupo