PYRAGAITIS SU APELSINAIS IR PISTACIJOMIS
40 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- 2 apelsinai
- 80 g cukrus
- 0,5 a.š. cinamonas
- 150 ml vanduo
- 80 g cukraus pudra
- 10 ml citrinos sultys
- 1 kiaušinio trynys
- Pistacijos papuošimui
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Į prikaistuvį sudėkite išsegmentuotus apelsinus, apelsino tarkuotą žievelę, cukrų, cinamoną, vandenį ir viską troškinkite ir garinkite ju pasidarys marmelado konsistencijos, užtruks apie 15 minučių.
- Sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Gautą glajų sudėkite į konditerinį maišelį.
- Tešlos šonus supjaustykite 2 cm juostelėm iš abiejų pusių, viduryje palikite vietos apelsinų įdarui.
- Per vidurį dėkite apelsinų įdarą. Tešlos juostele išabiejų pusių dėliokite ant įdaro.
- Gautą pyragaitį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
- Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir pagardinkite cukraus glajumi ir skrudintom pistacijom.