PYRAGAITIS SU OBUOLIAIS
40 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
- 2 obuoliai
- 1 „Granny Smith“ obuolys
- 80 g rudasis cukrus
- 0,5 a.š cinamonas
- 100 ml vanduo
- 1 a.š. vanilės ekstraktas
- 1 citrinos sultys
- 40 g graikiniai riešutai
- 1 kiaušinio trynys
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Į prikaistuvį sudėkite smulkiai pjaustytus obuolius, cukrų, vandenį, cinamoną, vanilę ir karts nuo karto pamaišydami troškinkite 15-20 min, kol suminkštės. Sutrinkite rankiniu blenderiu. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
- Tešlą lengvai iškočiokite, kad sulygintumėte storius. Per vidurį tešlą ištepkite obuoliene, ant obuolienės išdėliokite smulkiais griežinėliais pjaustytus „Granny Smith“ obuolius ir tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite pyragaičius orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.