PYRAGĖLIAI „CALZONE“
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- 2 skiltelės česnako 20ml
- alyvuogių aliejus 200g
- trinti pomidorai 1 a.š.
- džiovintas raudonėlis
- 50g vytinta dešra
- 100g mocarelos sūris
- 10g bazilikas
- 1 kiaušinio trynys
- Druska ir pipirai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Į šaltą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus česnakus ir kepkite 5 minutes pastoviai maišydami, kol gražiai apskrus.
- Supilkite trintus pomidorus, įdėkite raudonėlį, druską, pipirus ir leiskite padažui garintis, kol sutirštės, apie 15 minučių.
- Kočėlo pagalba lengvai iškočiokite tešlą ir peiliu lakštą padalinkite į keturias lygias dalis. Ant tešlos dėkite naminį pomidorų padažą, vytintą dešrą, mocarelos sūrį ir baziliką.
- Kraštus patepkite kiaušinio tryniu. Tešlą perlenkite skersai pusiau, kad užsidengtų įdaras. Kraštus suspauskite šakute.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.