PYRAGĖLIAI SU ŠPINATAIS IR FETA

30 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
  • Pusės svogunėlio
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 4 saujų špinatų lapelių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio miltų
  • 100 g fetos sūrio
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGA sluoksniuotą mielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. Susmulkinkite svoguną, česnaką, ir kepkite keptuvėje kol suminkštės.
  2. Suberkite į keptuvę špinatus, prieskonius ir maišydami viską apkepkite. Tešlos lapelį perpjaukite pusiau, apibarstykite miltais ir viduryje, palikdami po 1-2 cm nuo šonų, subadykite šakute.
  3. Į tešlos vidurį dėkite šaukštą kepto svogūnų ir špinato įdaro, kurį taip pat gausiai pagardinkite fetos sūrio kubeliais ir raudonėliu.
  4. Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol apskrus ir įdaras iškeps.