PYRAGĖLIAI SU TROŠKINTAIS KOPŪSTAIS IR GRYBAIS

25 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saujos pievagrybių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • 200 g troškintų kopūstų
  • 1 kiaušinio
  • keleto šakelių krapų

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
  2. Susmulkinkite svogūną, česnaką, pievagrybius ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol daržovės suminkštės. Į keptuvę kartu su jau apkeptomis daržovėmis, dėkite troškintus kopūstus, pagardinkite prieskoniais. Viską maišydami dar šiek tiek pakepkite.
  3. Tešlos lapelį padalinkite į keturis lygius trikampėlius. Trikampio vidurį subadykite šakute ir dėkite šaukštą jau paruošto kopūstų mišinio.
  4. Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol pyragėliai gražiai apskrus. Pagardinkite krapais ir juodaisiais pipirais. Skanaus!