PYRAGĖLIAI SU TROŠKINTAIS KOPŪSTAIS IR GRYBAIS
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- 1/2 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 saujos pievagrybių
- 2 šaukštų aliejaus
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- 200 g troškintų kopūstų
- 1 kiaušinio
- keleto šakelių krapų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
- Susmulkinkite svogūną, česnaką, pievagrybius ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol daržovės suminkštės. Į keptuvę kartu su jau apkeptomis daržovėmis, dėkite troškintus kopūstus, pagardinkite prieskoniais. Viską maišydami dar šiek tiek pakepkite.
- Tešlos lapelį padalinkite į keturis lygius trikampėlius. Trikampio vidurį subadykite šakute ir dėkite šaukštą jau paruošto kopūstų mišinio.
- Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol pyragėliai gražiai apskrus. Pagardinkite krapais ir juodaisiais pipirais. Skanaus!