PYRAGĖLIAI SU ŽIRNELIAIS IR MĖTOMIS

30 min.
2 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
  • 200 g žaliųjų žirnelių;
  • 150 g rikotos sūrio;
  • kelių šaukštų šviežių mėtos lapelių;
  • ½ citrinos;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 šaukšto sezamų, linų sėmenų

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Žaliuosius žirnelius su rikota ir mėta sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska, pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, gerai išmaišykite;
  2. Žaliuosius žirnelius su rikota ir mėta sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska, pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, gerai išmaišykite;
  3. Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kiaušinį išplakite ir aptepkite pyragėlius. Pyragėlius apibarstykite sėklomis ir kepkite iki 185 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.