PYRAGĖLIAI SU ŽIRNELIAIS IR MĖTOMIS
30 min.
2 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 200 g žaliųjų žirnelių;
- 150 g rikotos sūrio;
- kelių šaukštų šviežių mėtos lapelių;
- ½ citrinos;
- 1 kiaušinio;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1 šaukšto sezamų, linų sėmenų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Žaliuosius žirnelius su rikota ir mėta sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska, pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, gerai išmaišykite;
- Žaliuosius žirnelius su rikota ir mėta sutrinkite maisto smulkintuvu. Pagardinkite druska, pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, gerai išmaišykite;
- Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kiaušinį išplakite ir aptepkite pyragėlius. Pyragėlius apibarstykite sėklomis ir kepkite iki 185 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.