RING OF JOY SPURGŲ BOKŠTAS SU ŠALTALANKIAIS IR VARŠKĖS KREMU

25 min.
1 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Spurga DONUT PURPURINĖ AKIMIRKA
  • 190 g 9 proc. rieb. varškės
  • 30 ml grietinėlės
  • 0.5 a. š. vanilės pastos
  • 60 g cukraus pudros
  • 1 vnt. apelsino
  • 200 g šaltalankių
  • 40 g graikinių riešutų
  • 80 g cukraus
  • 40 ml vandens

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Pirmiausia pagaminkite šaltalankių padažą: į prikaistuvį dėkite šaltalankius, cukrų, vandenį, užvirinkite ir garinkite apie 15 minučių, kol sutirštės masė. Baigiant virti įpilkite šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
  2. Rankiniu trintuvu sutrinkite, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti. Gaminkite varškės kremą: į dubenėlį dėkite varškę, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę. Viską sumaišykite šluotele iki vientisos masės ir supilkite į maišelį.
  3. Spurgas perpjaukite pusiau ir statykite bokštą: dėkite spurgą, tada išspauskite kremo ir užpilate šaltalankių padažo. Taip kartokite, kol sunaudosite visas spurgų puseles. Viršutinį sluoksnį apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.