SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ UŽTEPĖLĖ

25 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
  • saulėje džiovintų pomidorų 100 g
  • kaparėlių 2 v. š.
  • kreminio sūrio 2 v. š.
  • česnako 1 skiltelė
  • bazilikų lapelių 1 sauja
  • druskos žiupsnelis
  • juodųjų pipirų žiupsnelis
  • alyvuogių aliejaus 1 v. š.
  • smulkintų džiovintų pomidorų 1 v. š.

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru sudėkite ant nepridegančios skardos ir atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min.
  2. Rankiniu trintuvu sutrinkite likusius ingredientus iki vientisos masės. Gautą užtepėlę pagardinkite alyvuogių aliejumi, smulkintais džiovintais pomidorais, kaparėliais ir baziliko lapeliais.
  3. Patiekite saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę su skrudintu batonu.