SAULĖJE DŽIOVINTŲ POMIDORŲ UŽTEPĖLĖ
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- saulėje džiovintų pomidorų 100 g
- kaparėlių 2 v. š.
- kreminio sūrio 2 v. š.
- česnako 1 skiltelė
- bazilikų lapelių 1 sauja
- druskos žiupsnelis
- juodųjų pipirų žiupsnelis
- alyvuogių aliejaus 1 v. š.
- smulkintų džiovintų pomidorų 1 v. š.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA prancūzišką batoną su česnakinio sviesto įdaru sudėkite ant nepridegančios skardos ir atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min.
- Rankiniu trintuvu sutrinkite likusius ingredientus iki vientisos masės. Gautą užtepėlę pagardinkite alyvuogių aliejumi, smulkintais džiovintais pomidorais, kaparėliais ir baziliko lapeliais.
- Patiekite saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę su skrudintu batonu.