SLUOKSNIUOTAS OBUOLIŲ PYRAGAS
45 min.
3 - 5
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- Obuolių 3-4 vnt.;
- Sviesto (skardelei ištepti)
- 1 v. š; Miltų (skardelei pabarstyti)
- Medaus 4-5 v. š.;
- Migdolų riešutų drožlių 100 g;
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Obuoliams išpjaukite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
- Į kepimo skardelę, išteptą sviestu ir miltais, sudėkite MANTINGA sluoksniuotą bemielę tešlą, pjaustytus obuolius, užpilkite medumi ir užberkite migdolų riešutų drožlėmis, taip sudėkite du sluoksnius (galima ir daugiau) ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. 30–35 min.
- Prieš patiekiant pyragą atvėsinkite.