SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS APKEPAS SU KREMINIU VIŠTIENOS PADAŽU

35 min.
1 - 3

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Susmulkinkite svogūnus ir salierų stiebus. Smulkiai supjaustykite grybus. Į karštą keptuvę sudėkite svogūnus ir salierų stiebus. Kepkite 2-3 min. Įdėkite sviestą ir čiobrelius. Maišykite, kol sviestas ištirps.
  2. Suberkite grybus ir pakepinkite dar 5 min. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite į keptuvę ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol vištiena įgaus auksinio rudumo atspalvį.
  3. Išimkite čiobrelius ir supilkite grietinėlę. Virkite, kol sutirštės, ir apibarstykite šviežiai pjaustytais krapais.
  4. Įdėkite kreminę vištieną į nedidelę kepimo skardą, uždenkite „Mantinga” bemiele sluoksniuota tešla.
  5. Apipjaustykite kraštus, aptepkite kiaušinio plakiniu ir peiliu padarykite skylutes, kad išeitų garai ir per daug neatsiskirtų tešlos sluoksniai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!