SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS APKEPAS SU KREMINIU VIŠTIENOS PADAŽU
35 min.
1 - 3
REIKIA TURĖTI:
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Susmulkinkite svogūnus ir salierų stiebus. Smulkiai supjaustykite grybus. Į karštą keptuvę sudėkite svogūnus ir salierų stiebus. Kepkite 2-3 min. Įdėkite sviestą ir čiobrelius. Maišykite, kol sviestas ištirps.
- Suberkite grybus ir pakepinkite dar 5 min. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite į keptuvę ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, kol vištiena įgaus auksinio rudumo atspalvį.
- Išimkite čiobrelius ir supilkite grietinėlę. Virkite, kol sutirštės, ir apibarstykite šviežiai pjaustytais krapais.
- Įdėkite kreminę vištieną į nedidelę kepimo skardą, uždenkite „Mantinga” bemiele sluoksniuota tešla.
- Apipjaustykite kraštus, aptepkite kiaušinio plakiniu ir peiliu padarykite skylutes, kad išeitų garai ir per daug neatsiskirtų tešlos sluoksniai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!