SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS DESERTAS SU FIGOMIS, ŠOKOLADINIU KREMU IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

30 min.
2 - 4

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  2. Į kepimo skardą dėkite 3 lapelius tešlos. Ant viršaus dėkite dar vieną kepimo skardą, kad kepimo metu tešla neišsipūstų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 9-11 minučių.
  3. Pagaminkite kremą: dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir kakavos miltelius.
  4. Kitame dubenėlyje virš verdančio vandens puodo išlydykite juodąjį šokoladą. Jį pilkite į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišykite. Sudėkite į konditerinį maišelį arba perdėkite į atskirą indą ir leiskite atvėsti šaldytuve.
  5. Ketvirčiais supjaustykite figas. Šiek tiek pasmulkinkite graikinius riešutus.
  6. Dėliokite desertą: sulaužykite iškeptą tešlą į norimo dydžio gabalėlius. Ant viršaus dėkite kremą. Ir kartokite tai tiek kartų, kiek norite sluoksnių.
  7. Ant viršutinio sluoksnio dėliokite graikinius riešutus ir figas. Skanaus!