SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGAS SU KARAMELIZUOTŲ SVOGŪNŲ DŽEMU IR CAMEMBERT SŪRIU
40 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- lašišos filė 150 g
- citrinos žievelė 1 a. š.
- krapai 15 g
- kreminis sūris 120 g
- druska pagal skonį
- pipirai pagal skonį
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį, kapotus krapus, citrinos žievelę, druską ir pipirus.
- Lašišos filė padalinkite į tris lygias dalis. Tešloje išpjaukite 9-10cm skersmens apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite šaukštą kreminio sūrio įdaro ir įspauskite lašišos gabalėlį. Patepkite kraštelius kiaušinio plakiniu.
- Dėkite ant viršaus antrą apskritimą ir kraštus užspauskite šakute. Padenkite paviršių kiaušinio plakiniu.
- Kepkite pyragaičius 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus leiskite šiek tiek atvėsti.