SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS, SVOGŪNAIS IR KREMINIU SŪRIU

45 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus. Labai karštoje keptuvėje, be aliejaus, apkepkite grybus – apie 7-10 min. Dažnai maišykite ir laukite, kol išgaruos skysčiai ir grybai taps auksinės rudos spalvos. Kepimo metu, jei reikia, įpilkite aliejaus.
  2. Iškepus įdėkite į dubenėlį ir palikite nuošalyje. Išimkite tešlos lakštus iš pakuotės, padėkite ant lentutės ir užlenkite kraštus. Šakute užlenktus kraštus prispauskite prie tešlos pagrindo – kaip parodyta video. Taip pat šakute tešlą pabadykite.
  3. Užlenktus šonus aptepkite kiaušinio plakiniu ir atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte grybus, pakepinkinkite pjaustytus svogūnus kartu su čiobreliais – apie 5-7 min., kol svogūnai ims gelsti.
  4. Sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 3 minutes. Išimkite čiobrelius ir sumaišykite su keptais grybais. Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį ir grietinėlę. Supilkite į keptuvę su grybais ir kepkite, kol gausite tirštą ir kreminę konsistenciją.
  5. Pabaigoje pabarstykite šviežiai pjaustytais svogūnų laiškais. Ant tešlos lakšto tolygiai paskirstykite grybų masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Baigiant kepti pabarstykite „Feta” sūrio trupiniais ir pjaustytais svogūnais. Skanaus.