SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU GRYBAIS, SVOGŪNAIS IR KREMINIU SŪRIU
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė šaldyta sluoksniuota tešla (lapais)
- grybai 200 g
- svogūnai 2 vnt.
- čiobrelio šakelės 2 vnt.
- sviestas 75 g
- kreminis sūris 150 g
- grietinėlė 100 ml
- laiškiniai svogūnai 10 g
- „Feta” sūris 100 g
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus. Labai karštoje keptuvėje, be aliejaus, apkepkite grybus – apie 7-10 min. Dažnai maišykite ir laukite, kol išgaruos skysčiai ir grybai taps auksinės rudos spalvos. Kepimo metu, jei reikia, įpilkite aliejaus.
- Iškepus įdėkite į dubenėlį ir palikite nuošalyje. Išimkite tešlos lakštus iš pakuotės, padėkite ant lentutės ir užlenkite kraštus. Šakute užlenktus kraštus prispauskite prie tešlos pagrindo – kaip parodyta video. Taip pat šakute tešlą pabadykite.
- Užlenktus šonus aptepkite kiaušinio plakiniu ir atidėkite į šalį. Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte grybus, pakepinkinkite pjaustytus svogūnus kartu su čiobreliais – apie 5-7 min., kol svogūnai ims gelsti.
- Sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 3 minutes. Išimkite čiobrelius ir sumaišykite su keptais grybais. Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį ir grietinėlę. Supilkite į keptuvę su grybais ir kepkite, kol gausite tirštą ir kreminę konsistenciją.
- Pabaigoje pabarstykite šviežiai pjaustytais svogūnų laiškais. Ant tešlos lakšto tolygiai paskirstykite grybų masę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Baigiant kepti pabarstykite „Feta” sūrio trupiniais ir pjaustytais svogūnais. Skanaus.