SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU PORAIS IR ŠONINE
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- 1 šaukšto sviesto
- 1/2 poro
- 100 g kubeliais pjaustytos šoninės
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
- Porą supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Keptuvėje ištirpinkite svietą ir jame kepkite porus kartu su šonine, kol viskas gražiai apskrus. Kepdami nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.
- Tešlos lapelį padalinkite į dvi lygias dalis. Į tešlos vidurį dėkite šaukštą jau paruošto porų ir šoninės mišinio.
- Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu, perlenkite pusiau, taip formuojant trikampėlius. Pyragėlio kraštelius prispauskite su šakute, jog kepant įdaras neišbėgtų.
- Pyragėlį aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite juodaisiais pipirais ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol pyragėliai gražiai apskrus. Skanaus!