SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU PORAIS IR ŠONINE

30 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
  2. Porą supjaustykite nedideliais šiaudeliais. Keptuvėje ištirpinkite svietą ir jame kepkite porus kartu su šonine, kol viskas gražiai apskrus. Kepdami nepamirškite pagardinti druska ir pipirais.
  3. Tešlos lapelį padalinkite į dvi lygias dalis. Į tešlos vidurį dėkite šaukštą jau paruošto porų ir šoninės mišinio.
  4. Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu, perlenkite pusiau, taip formuojant trikampėlius. Pyragėlio kraštelius prispauskite su šakute, jog kepant įdaras neišbėgtų.
  5. Pyragėlį aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite juodaisiais pipirais ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol pyragėliai gražiai apskrus. Skanaus!