SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS VYNIOTINIS SU AGUONOMIS
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 2 šaukštų sviesto
- 70 g agounų sėklų
- 1/2 stiklinės vandens
- 3-4 šaukštų sutirštinto saldinto pieno
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto rudojo cukraus
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
- Sviestą, aguonas ir vandenį virkite ant silpnos ugnies apie 5 min., tuomet pilkite sutirštintą kondensuotą pieną. Maišant, dar pavirkite kelias minutes.
- Įdarui pravėsus, pasklaidykite jį po tešlos paviršių. Prieš baigiant sukti vyniotinį, nepamirškite patepti kraštelį kiaušinio plakiniu, jog vyniotinis suliptų ir kepant įdaras neišbėgtų.
- Pabaigai patepkite vyniotinio paviršių kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
- Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15-20 min., kol gražiai apskrus.