SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS VYNIOTINIS SU AGUONOMIS

30 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. MANTINGOS sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
  2. Sviestą, aguonas ir vandenį virkite ant silpnos ugnies apie 5 min., tuomet pilkite sutirštintą kondensuotą pieną. Maišant, dar pavirkite kelias minutes.
  3. Įdarui pravėsus, pasklaidykite jį po tešlos paviršių. Prieš baigiant sukti vyniotinį, nepamirškite patepti kraštelį kiaušinio plakiniu, jog vyniotinis suliptų ir kepant įdaras neišbėgtų.
  4. Pabaigai patepkite vyniotinio paviršių kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
  5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15-20 min., kol gražiai apskrus.