SLYVŲ DESERTAS
15 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Spurga DONUT KARAMELINĖ PAGUNDA
- 150 g slyvų
- 0.5 a. š. cinamono
- 40 g cukraus
- 50 g vandens
- 200 g jogurto
- 1 vnt. citrinos
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Supjaustytas ir be kauliukų slyvas dėkite į prikaistuvį kartu su cukrumi, cinamonu ir vandeniu. Užkaiskite ir garinkite, kol džemas sutirštės, retkarčiais pamaišydami mentele. Baigiant virti į džemą supilkite citrinos sultis ir palikite atvėsti.
- Į dubenėlį dėkite jogurtą, nuo spurgų nuimtą glazūrą ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite šluotele.
- Kubeliais pjaustytas spurgas dėkite į stiklinės apačią, pilkite pagardintą jogurtą ir desertą užbaikite slyvų džemu.