SPALVOTOSIOS SALOTOS SU ALIEJINIU PADAŽU
25 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Itališka duona DOMIPAN
- Pusės meliono Cantaloupe;
- Keleto riekelių Proscuitto kumpio;
- Didelės saujos vyšninių pomidorų ir geltonųjų pomidorų;
- Saujos šviežių bazilikų ir rukolos lapelių;
- ¼ puodelio balzamiko acto;
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
- Mocarelos sūrio;
- Druskos;
- Pipirų
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Lengvai paskrudinkite riekelėmis supjaustytą itališką duoną;
- Melioną supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir drauge su smulkintais pomidorais sudėkite į dubenį. Įdėkite į salotas bazilikus ir rukolą;
- Viską, kas yra dubenyje, išmaišykite rankomis stengdamiesi šiek tiek sutraiškyti melionus, kad jų sultys pasklistų po visas salotas;
- Pasiruoškite padažą sumaišydami balzamiką ir alyvuogių aliejų, jį pagardinkite prieskoniais ir užpilkite ant salotų;
- Sudėkite Proscuitto kumpį ir plėšytą Mocarelos sūrį į salotas. Patiekite su itališka duona.