SPALVOTOSIOS SALOTOS SU ALIEJINIU PADAŽU

20 min.
2 - 4

REIKIA TURĖTI:

  • Itališka duona DOMIPAN
  • Pusės meliono Cantaloupe;
  • Keleto riekelių Proscuitto kumpio;
  • Didelės saujos vyšninių pomidorų ir geltonųjų pomidorų;
  • Saujos šviežių bazilikų ir rukolos lapelių;
  • ¼ puodelio balzamiko acto;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • Mocarelos sūrio;
  • Druskos;
  • Pipirų

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Lengvai paskrudinkite riekelėmis supjaustytą itališką duoną;
  2. Melioną supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir drauge su smulkintais pomidorais sudėkite į dubenį. Įdėkite į salotas bazilikus ir rukolą;
  3. Viską, kas yra dubenyje, išmaišykite rankomis stengdamiesi šiek tiek sutraiškyti melionus, kad jų sultys pasklistų po visas salotas;
  4. Pasiruoškite padažą sumaišydami balzamiką ir alyvuogių aliejų, jį pagardinkite prieskoniais ir užpilkite ant salotų;
  5. Sudėkite Proscuitto kumpį ir plėšytą Mocarelos sūrį į salotas. Patiekite su itališka duona.