SUMUŠTINIS SU PUPELĖMIS IR ŠONINĖS SKREBUČIAIS
15 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Tamsi itališka duona CIABATTA
- 100 g šoninės
- 1 vnt. raudonasis svogūnas
- 1 vnt. saldžioji paprika
- 2 česnako skiltelės
- 200 g juodųjų pupelių
- 1 a.š. kuminas
- 10 g sezamų pasta
- 150 g maskarponės kremas
- druska
- pipirai
- ridikėliai papuošimui
- kalendra papuošimui
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Šoninę supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais, saldžiąją papriką (pašalinę sėklas) – žiedeliais.
- Keptuvėje apkepkite šoninę. Išimkite, ten pat sudėkite kepti svogūną, papriką, smulkintą česnaką. Bebaigiant kepti užbarstykite pipirų, druskos, supilkite skardinę juodųjų pupelių, išmaišykite. Užberkite kumino, įdėkite sezamų pastos, išmaišykite.
- Čiabatą 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Iškepusią ir kiek pravėsusią perpjaukite perpus išilgai.
- Ant čiabatos apatinės dalies konditeriniu švirkštu tolygiai išspauskite maskarponės kremo, ant jo dėkite pupelių ir daržovių masės, išdėliokite šoninės skrebučius ir papuoškite smulkiai pjaustytais ridikėliais bei kalendros lapeliais.