SUMUŠTINIS SU SILKE, MARINUOTAIS GRYBAIS IR UŽTEPĖLE
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Minkštas batonas (sumuštiniams, su pasviruoju pjūviu)
- 80 g silkės;
- Petražolių;
- Krapų;
- Česnakų;
- Svogūnų;
- 40 g marinuotų grybų;
- 40 g rikotos sūrio;
- Druskos;
- Pipirų;
- Krienų;
- 20 g raugintų agurkų;
- Marinuotos citrinos
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Silkę ir grybus nusausinti, silkę supjaustyti. Agurkus sutarkuoti ir išsunkti kuo daugiau skysčio. Daržoves ir žoleles nuvalyti, nuplauti, susmulkinti ir permaišyti su rikotos sūriu, druska, pipirais, krienais ir kapotomis marinuotomis citrinomis;
- Batoną perpjauti išilgai per pusę ir pjūviu žemyn, paskrudinti sausoje ir karštoje keptuvėje, atvėsinti. Pateikimas: ant apatinės batono riekės tepti rikotos kremo masę, dėti silkę, marinuotus grybus ir viršutinę batono riekę. Patiekti nedelsiant.