SUMUŠTINIS SU TUNU

30 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Tamsi itališka duona CIABATTA (sufasuota)
  • Pomidoro 0.5 vnt.
  • Mėlynojo svogūno 0.5 vnt.
  • Konservuoto tuno savo sultyse 100 g
  • Majonezo 0.5 v. š.
  • Smulkintų svogūnų laiškų 1 a. š.
  • Salotos lapelių keletas
  • Druskos žiupsnelis
  • Juodųjų pipirų žiupsnelis

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. 1. MANTINGA tamsią itališką čiabatą kepkite 200 °C temp. orkaitėje 10 minučių. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti.
  2. 2. Čiabatą pjaustykite riekelėmis. Agurką ir pomidorą supjaustykite griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.
  3. 3. Į dubenį sudėkite tuną, svogūną, majonezą, druską ir pipirus, susmulkintus svogūnų laiškus ir viską išmaišykite.
  4. 4. Ant duonos riekelės dėliokite pomidorus, agurkus ir dėkite tuno masę. Ant viršaus uždėkite salotų lapus ir uždenkite duonos riekele.