SUMUŠTINIS SU TUNU
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Pomidoro 0.5 vnt.
- Mėlynojo svogūno 0.5 vnt.
- Konservuoto tuno savo sultyse 100 g
- Majonezo 0.5 v. š.
- Smulkintų svogūnų laiškų 1 a. š.
- Salotos lapelių keletas
- Druskos žiupsnelis
- Juodųjų pipirų žiupsnelis
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- 1. MANTINGA tamsią itališką čiabatą kepkite 200 °C temp. orkaitėje 10 minučių. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti.
- 2. Čiabatą pjaustykite riekelėmis. Agurką ir pomidorą supjaustykite griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.
- 3. Į dubenį sudėkite tuną, svogūną, majonezą, druską ir pipirus, susmulkintus svogūnų laiškus ir viską išmaišykite.
- 4. Ant duonos riekelės dėliokite pomidorus, agurkus ir dėkite tuno masę. Ant viršaus uždėkite salotų lapus ir uždenkite duonos riekele.